Жалпы білім беретін №5 орта мектебінің тамақтанудың сапасына маниторингісін жүргізуін тексерудің қорытындысы

   

     Мектеп директорының 03.09.2018 жыл  № 113 бұйрығы  негізінде  тамақтанудың сапасына мониторинг жүргізу комиссиясы құрылып, тамақтанудың сапасын тексеру басшылыққа алынды 2019 жылы  қантар айының 10 күні мектеп асханасының жұмысы тексерілді. Тексерудегі мақсат-тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізуін мектеп асханасының талапқа  сай  жұмыс істеуін бақылау.

 

Тексеру жүргізгендер

Комиссия төрағасы: Шакижанова А.К.

Ата-ана  комитетінің  төрайымы: Ақмурзина М

Әлеуметтік  педагог:Төлеген Жазира

Сынып жетекші:Мұқаметжан Т.Д.

Мектеп медбикесі: Жазибекова С.С

Тексеру барысында  басшылыққа алынған  критерийлер:

     Асқанаға келіп түскен  тағам өнімдерінің сапасы, сақтау мерізімдері   балаларды тамақтандыруды ұйымдстыруды қабылданатын  өнімдердің сапасына, оларды  сақтау шарттарына  өткізу мерізімдерінің  сақталуына, дайындау техналогиясына дайын тағамның  сапасына   ас  блогының санитарлық жағдайына.

        Мектеп асханасының санитарлық жағдайы  асқананың жалпы тазалығы ,ыдыс –аяқтың тазалығы азық-түлік сақтайтын қоймалар, жеміс – көкеніс сақтайтын орындар, тамақ әзірлейтін ыдыс –аяқ жуатын болмелер азық –түліңктін сақталуы мен түтүну мерізімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылылуы дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракираждық журнал уақытылы  толтырылған .Бегітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге  азықтардың дүрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз денгейінде.Тәулік  сынама алу мен сақталуы  қамтамасыз етілген.  Ата-анамен басқа  бақылаушылар тарапынан  «Шағымдар мен ұсыныстар»  журналы арналған. Мектеп асханасының көрінетін жерінде  дұрыс тамақтану бұрышы ұйымдастырылған «Бақылау асы» қойылған күнделікті  және  апталық ас мәзірі  салыстырылмалы түрде  тексеріледі. Комиссия асқана жұмысын жан жақты тексеріп  төмендегі  шешімге келді.

Шешім

1. Тамақ өнімдерінің  сапасы, тағамдардың дайындалу техналогиясы  талапқа сай.

2. Асханадағы тазалық ережелерінің  нормасы  сақталған

3. азық –түліктердін сақталуы  мен тұтыну мерізімі талапқа сай .

4. Бегітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз денгейінде

Ұсыныс

1.       Оқушылардың мектеп  асханасынан күнделікті тамақтануы  мектеп  медбикесі сынып  жетекшілер және әлеуметтік педагогтар қадағаласын

2.      Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын.